Selamat Datang Ke Perlis-Satu

Selamat Datang Ke Perlis-Satu

Sila Register Dahulu Id Anda Sebelum Anda Login Ke Forum

Terima Kasih

Waktu Solat

Latest topics

» new upgraded member
Thu Apr 23, 2009 7:14 pm by che.amat1410

» cerpen - Izinkan Abang Nikah Satu Lagi...
Fri Apr 10, 2009 9:24 am by a+m+o+i

» cerpen - Pinggan Untuk Ayah
Fri Apr 10, 2009 9:13 am by a+m+o+i

» Monyet dan Kasih Sayang
Fri Apr 10, 2009 7:59 am by jimbet_______.sin4

» cerpen - Perangkap tikus
Fri Apr 10, 2009 7:53 am by jimbet_______.sin4

» Sebuah Persahabatan
Fri Apr 10, 2009 7:34 am by jimbet_______.sin4

» tahniah moderator baru dan police site p-1
Fri Apr 10, 2009 7:11 am by jimbet_______.sin4

» cerpen - Along & Angah: Cerita Kerang
Thu Apr 09, 2009 10:53 pm by a+m+o+i

» cerpen - Adakah lagi Abah lain untukmu?
Thu Apr 09, 2009 10:40 pm by a+m+o+i

Iklan

Radio




    makna dan cara penggunaan

    Share
    avatar
    jimbet_______.sin4
    Site-Admin
    Site-Admin

    Posts : 89
    Join date : 2009-04-02
    Age : 33
    Location : key ell

    makna dan cara penggunaan

    Post by jimbet_______.sin4 on Wed Apr 08, 2009 12:49 pm

    rule perlis-1

    ok section ni akan bgtau korang ape die rule2 yg perlu korang patuhi... terdapat macam2 rule yg korang perlu tau bila korang join sesuatu site atau forum.

    ini adalah untuk menjaga adab dan tertib sesama user semasa berada dlm site.



    berita perlis-1

    ok... gelak sakan section ni lak adalah untuk korang dapatkan segala maklumat terbaru tentang site ni.
    contohnyer: pengumuman perlantikan staf, gathering , perletakan jawatan , atau ape saje berita yg berkenaan dngn site ni....



    salam perkenalan

    section ni lak kita buat khusus untuk user baru mengenalkan diri mereka..ini adalah "DIWAJIBKAN" untuk semua user yg baru mendaftar masuk ker site ini, bg mendapat kan access kekal lam site ni, bg mane2 user yg gagal berbuat demikian dlm masa 7 ari, maka pihak pengurusan akan delete id mereka....

    ok.. kt section ni korang ley post reply
    (reply topic org) mudah jer care die ... korang hanya perlu

    klik button post reply,
    tulis komen korang,
    tekan send.... senang kan malu

    bg user yg baru nk post salam perkenalan.. care2 die mudah jer..

    kilk button new topic
    isikan detail korang seperti di bawah

    1. Nama. (nama sebenar atau nama panggilan)

    2. Umur.

    3. Jantina.

    4. Room selalu lepak.

    5. Tempat tinggal / negeri.

    6. Hobi.

    7. Ahli yang anda kenal di PS

    8. Siapa p'kenalkan anda Site ini

    9. Sertakan Id Messy Anda

    pastu klik send... senang giler kan ??


    _________________
    ReAd~tHe~RuLe~DoNt~eVeR~sPaM !!!

      Current date/time is Wed Apr 25, 2018 4:19 pm